Dartspelers

Dartspelers

Nederland is op papier een klein land. Toch laat het land regelmatig grootse prestaties zien bij verschillende sporten. In bepaalde sporten blinkt Nederland ook echt op regelmatige basis uit. Dat is onder andere het geval bij darten. Nederland herbergt vele goede Nederlandse dartspelers. Deze darters vallen jaarlijks in de prijzen en zijn uitgegroeid tot bekende Nederlanders.

Raymond van Barneveld

De opkomst van darten in Nederland ging eigenlijk gepaard met de opkomst van Raymond van Barneveld. Voor dat Raymond van Barneveld professioneel darter werd, was hij postbode bij de toenmalige PTT. In korte tijd groeide Raymond van Barneveld echter tot een professionele darter uit. In de afgelopen jaren heeft hij een indrukwekkende prijzenkast opgebouwd; zo werd Raymond van Barneveld onder andere 5 keer wereldkampioen.

Tot op de dag van vandaag heeft Raymond van Barneveld tevens een uniek record in handen; hij won de wereldtitel bij de BDO, PDC en de WDF. Dankzij dergelijke prestaties wordt Raymond van Barneveld als één van de grootste darters uit de historie gezien.

Michael van Gerwen

In de afgelopen jaren heeft Raymond van Barneveld een waardige opvolger gekregen wat betreft het winnen van prijzen. Michael van Gerwen is in feite sinds 1 januari 2014 één van de beste darters wereldwijd. Op die datum won Michael van Gerwen als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship.

Als we anno 2017 naar het aantal gewonnen major-toernooien kijkt, is Michael van Gerwen zelfs de op één na succesvolste speler in de geschiedenis. Alleen Phil Taylor heeft nóg meer prijzen gewonnen. Gezien de huidige leeftijd van Michael van Gerwen is de verwachting echter dat Michael van Gerwen de succesvolste speler ooit gaat worden.

Jelle Klaassen

Elk jaar zijn er enkele bekende darttoernooien te bekijken op de televisie. Eén van deze toernooien draagt momenteel de naam ‘Lakeside’. In 2006 maakte Jelle Klaassen hier een verpletterende indruk door dit toernooi te winnen. In de finale versloeg Jelle Klaassen landgenoot Raymond van Barneveld. Sinds dat toernooi mag Jelle Klaassen zich ook één van de beste darters van Nederland noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *